Kampenaar aan de Kronkelwilg thuis bestolen en opgesloten

Normal politie embleem

Op woensdagmiddag 16 december 2020, werd door een bewoner aan de Kronkelwilg in Kampen de deur geopend voor de afgesproken verkoop van Pokémonkaartjes. Deze zogenaamde kopers sloten de verkoper tegen zijn wil op in zijn eigen huis en gingen er met de kaartjes vandoor. De politie zoekt getuigen en camerabeelden.

Rond de klok van 15.00 uur, heeft de aangever een afspraak met een koper. Op dat tijdstip stonden twee mannen voor de deur en werden vervolgens binnengelaten. Eenmaal binnen wordt er gesproken met elkaar en werden de goederen getoond. Daarna ontstaat een situatie waarbij de aangever wordt weggelokt en vervolgens in de kast werd geduwd en opgesloten. De twee mannen zagen kans om met de kaartjes de woning te ontvluchten. De politie werd direct gebeld en even later werd de man bevrijd. Geschrokken deed hij zijn verhaal. In de woning en in de omgeving werd door de politie forensisch onderzoek verricht en werd met omwonenden gesproken. Ook was de politie in de wijde omgeving op zoek naar de daders van deze diefstal.

Signalementen van de daders

Op basis van de verklaring van het slachtoffer kon het volgende signalement van de daders worden gegeven

  • Dader 1: Een man van rond de 30 jaar oud, 1.80 meter lang, smal postuur, donkere huidskleur en kort kroes haar. Opvallend was de spierwitte jas die de man droeg. De dader droeg een mondkapje.
  • Dader 2: Een man van rond de 30 jaar oud, ongeveer 1.90 meter lang, getinte huidskleur maar lichter dan dader 1. Deze man had opvallend blauwe ogen. Hij droeg een pet, sportieve kleding en een blauw mondkapje.

Gebruikt voertuig

Op basis van het onderzoek bleek dat deze twee mannen vermoedelijk in een donkerkleurige auto zijn weggereden. Vermoedelijk een Audi A3.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen die rond het tijdstip van 15.00 uur, deze twee mannen hebben zien aankomen of zien vertrekken. Ook willen we graag weten wie deze mannen in combinatie met de grijze vermoedelijke Audi hebben gezien. Hierbij is de politie geïnteresseerd in alle informatie, over bijvoorbeeld de rijrichting.

Heeft de politie u nog niet gesproken en hebt u deze mannen gezien of de grijze Audi of weet u meer over deze diefstal in de woning aan de Kronkelwilg? Neem dan contact op met de politie op telefoonnummer 0900-8844. Belt u liever anoniem? Belt u dan op M 0800-7000.

Adverteren op KampenActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op KampenActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Kampen
11:46

18° C

Zwaarbewolkt

1.8 km/h

72%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief