Ontdek jouw Groene Liefde tijdens Kom in de Kas op zaterdag 6 april

4 maanden geleden gepubliceerd

In de regio IJsselmuiden zetten zeven kwekers hun deuren open voor het grootste publieksevenement van de glastuinbouwsector, Kom in de Kas. Het evenement vindt plaats op zaterdag 6 april en staat in het teken van Groene Liefde. Hierbij draait het allemaal om de liefde voor elkaar, de sector, de kweker en de producten uit de kas.

Kom in de Kas is bedoeld als een groene ontmoetingsplek die mensen samenbrengt om de Groene Liefde te ontdekken en te delen. Van fruit en groenten tot planten en bloemen, in de kas is het allemaal te ontdekken. Het publiek is uitgenodigd om tussen 10.00 en 17.00 uur hun Groene Liefde te komen ontmoeten.

Vernieuwende en unieke teeltbedrijven

Bezoekers kunnen kijken, ruiken en proeven van verschillende teelten en producten uit dit prachtige tuinbouwgebied. Er zijn uitleggen over warmtekrachtcentrales, aardwarmte, biomassa, het warmtenet, en natuurlijk alle teelten en biologische gewasbescherming. Ook is er de mogelijkheid om de donkere cellen van de witlofteelt te bekijken en het scholingsplein te bezoeken.

Activiteiten en catering

Er is veel te leren, zien en beleven. De kwekers staan klaar om alle vragen te beantwoorden. Daarnaast zijn er proeverijen van het lekkers dat in de kassen wordt gekweekt en leuke activiteiten voor de kinderen, zoals een mega super stormbaan, een springkussen met glijbaan en een skelterbaan. Bij een dagje uit hoort natuurlijk ook catering, van ijs tot viskraam tot een broodje hamburger. Er is voor elk wat wils.

Kom in de Kas wordt in 2024 voor de 46e keer georganiseerd. In de regio IJsselmuiden doen zeven bedrijven mee. Elk bedrijf heeft iets eigens te bieden. Parkeren kan bij de deelnemende bedrijven. Kom in de Kas is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende partners, waaronder Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis, Sazas, Plantion, Bloemenbureau Holland en Axia Seeds.